Lezing: Jongens opvoeden tot verantwoordelijke mannen

Jongens opvoeden, wat een avontuur!

Het is een uitdagende tijd om jongeren op een goeie manier op te voeden. Al te vaak krijgen we via de media berichten waar het misloopt, jongeren die zoekende zijn, erkenning zoeken, maar het op een destructieve manier laten zien.

Om van jongen tot verantwoordelijk man uit te groeien, zijn er een aantal basisfactoren nodig die we op deze avond zullen bespreken. Het verschil tussen  jongenspsychologie en mannenpsychologie. Inzicht en praktische tools zorgen ervoor dat we preventief en curatief kunnen te werk gaan.

Welke vaardigheden en verantwoordelijkheden kunnen we verwachten van een jongen op welke leeftijd? Wat betekent ondersteunend opvoeden concreet? Hoe creëer je een intense band met je jongen? Hoe blijf je de communicatie aangaan zodat de jongere zich niet afsluit/opsluit? Wat als je reeds destructief gedrag ziet? Hoe kan je destructief gedrag voorkomen, welke grenzen kan je aangeven om jongeren te laten experimenteren?

Het wordt een interactieve avond in kleine groep. We werken met concrete voorbeelden uit het dagelijks leven, school en praktijk.

Deze avond staat open voor iedereen, ouders, begeleiders, leerkrachten, beleidsmensen,….

Henk is reeds 20 jaar actief in de begeleiding van kinderen en jongeren. Hij werkte als leerkracht en ergotherapeut in verschillende instellingen met jongeren met emotionele en gedragsproblemen. In zijn eigen praktijk gaat hij aan de slag met de jongeren samen met hun ouders/begeleiders. Hij heeft ervaring met time-out-projecten, vader-zoon-weekends, The making of men …De laatste jaren specialiseert hij zich in de psychologie van jongens en mannen.

€12 (inschrijven op voorhand, want de plaatsen zijn beperkt)

Locatie: praktijkruimte in Gevaartsestraat 48, 8020 Oostkamp

van 20u tot ongeveer 22u

Inschrijven

Activiteit
TitelLezing: Jongens opvoeden tot verantwoordelijke mannen
Startdonderdag 10 oktober 2019
Eindedonderdag 10 oktober 2019
Prijs€ 12
Contactinformatie
Voornaam (*)
Familienaam (*)
E-mail (*)
Vul je e-mail opnieuw in ter controle (*)
Telefoon/mobiel (*)
waarop we iemand kunnen bereiken
Straat en huisnummer (*)
Postcode (*)
Gemeente (*)

Je inschrijving is pas definitief na bevestiging door Hejoka en na betaling. Je ontvangt een e-mail van het adres info@hejoka.be met verdere uitleg.

(*) Verplicht veld