Mannenweekend ‘Back to the roots’

Mannen die samenkomen rond het vuur, midden in het bos, beschermd door de veiligheid van de tipi. In vroegere tijden een traditioneel beeld, nu een zeldzaamheid.

Wij nemen die draad terug op. We komen samen rond het vuur, in het bos, in de tipi. We doen fysiek werk, gaan op stap, doen luchtige oefeningen, licht lichaamswerk en nemen vooral tijd om ons te verbinden met elkaar en de natuur.

We stelen tijd en gaan in no-time, we laten ons drijven op de dynamiek van de aanwezige mannen. We genieten van de back to basic sfeer van de natuur en de plek.

In ‘Back to the roots’, keren we terug naar onze wortels, naar ons man zijn en wat dat voor ons betekent. Samen rond het vuur, ons unieke verhaal vertellen. Mannen van verschillende leeftijd, beroep, opvoeding, origine, geaardheid,… weerspiegelen allemaal delen van onszelf. Vanuit evenwaardigheid komen we samen en nemen we de draad van onze ‘roots’ terug op. Natuurlijk zullen thema’s als verantwoordelijkheid, respect, seksualiteit, relaties, macht, onmacht, angst, vertrouwen, wantrouwen, rouwen, verdriet, eigenwaarde, zelfvertrouwen, ouderschap, kinderen, tieners, … aan bod komen. We werken hier met de structuur van de praatstok, waardoor er geen oordeel geveld wordt over jouw verhaal. Hierdoor wordt de kans op erkenning en herkenning groot.

Door actief bezig te zijn, maken we ons hoofd leeg en zakken we in het nu. We gaan uitdagingen aan, creëren, bouwen, wandelen, hakken hout, maken vuur, koken… en doen waar ons hart van gaat stromen. Onze kracht eens helemaal leven in een uitdagend spel, een rocket-stove bouwen, experimenteren, bouwen en samenwerken,… allemaal activiteiten waar we als mannen dichter bij elkaar en onze essentie komen. Daarbij hoort ook telkens een onvergetelijke overnachting in het bos, in de tipi.

Dit weekend staat ook open voor de jongeren die reeds ‘The making of men’ hebben meegemaakt en het pad van man zijn verder willen ontdekken.

Dit weekend wordt begeleid door Henk, met een grote inbreng en openheid van elke man die aanwezig is op het weekend. Zo zijn een aantal activiteiten gepland én kunnen activiteiten door de groep ingebracht worden.

Van zaterdag 16 oktober 9u tot zondag 17 oktober ongeveer 16u30.

€150 (maximum 16 mannen).

Inbegrepen: begeleiding,  maaltijden (zaterdagavond, ontbijt zondag, middagmaal zondag)
Zelf meebrengen: slaapgerief, ev. eigen tent, lunchpakket zaterdagmiddag.

Inschrijven

Activiteit
TitelMannenweekend ‘Back to the roots’
Startzaterdag 16 oktober 2021
Eindezondag 22 maart 2020
Prijs€ 160
Tegoedbon (Corona pandemie)
 
Contactinformatie
 
 
 
 
 
 
Ouder 1 (vaderfiguur)
(*) Verplicht veld. Minstens 1 e-mail adres (van vaderfiguur of moederfiguur) is verplicht.
 
 
Ouder 2 (moederfiguur)
(*) Verplicht veld. Minstens 1 e-mail adres (van vaderfiguur of moederfiguur) is verplicht.
 
 

(*) Verplicht veld.

Je inschrijving is pas definitief na bevestiging door Hejoka en na betaling. Je ontvangt een e-mail van het adres info@hejoka.be met verdere uitleg.