12+ leiderschapstraining

Tijdens deze leiderschapstraining maak je als jongere (jongens en meisjes van 12+jaar) kennis met je persoonlijk leiderschap en je eigen verantwoordelijkheid. Tijdens dit traject, ga je op een ervaringsgerichte manier op zoek naar wat deze begrippen betekenen. Als eerste groepsdynamische activiteit zetten we samen de tipi op. Hier kan je reeds je vaardigheden en talenten gebruiken om bij te dragen tot het welslagen van deze uitdagende taak. Deze tipi is de uitvalsbasis voor alle Hejoka-kampen.

Aan de hand van natuurgerichte activiteiten zoals hout klieven, vuur maken, koken, spelen in het bos, sjorren, worden je kwaliteiten en valkuilen zichtbaar. Geloven in je eigen vaardigheden en talenten is een belangrijke kracht die je leert versterken. Het leren kennen van je valkuilen is noodzakelijk om te groeien in leiderschap en verantwoordelijkheid.

In persoonlijk leiderschap leer je open communiceren, empatisch omgaan, erkenning geven, de belevingswereld van de ander respecteren, de ander positief bekrachtigen, doorleefd spreken en leer je werken met de praatstok.

Het volgen van dit traject zorgt ervoor dat je na deze activiteit kan deelnemen aan een kamp in een meer verantwoordelijke en leidinggevende rol.

Elk jaar is er een training. Elke training is anders. De training kan je verschillende malen volgen om je verantwoordelijkheid en leiderschap verder te ontwikkelen, en te verfijnen. We zorgen ervoor dat je kan blijven groeien en evolueren, ook als je reeds eerder deelnam.

Het is noodzakelijk om deze training te volgen als je wil kampen begeleiden. Tijdens de training evalueren we samen je functioneren. Een positieve evaluatie is nodig om de kampen te kunnen begeleiden.

Het traject kan ook gevolgd worden zonder de ambitie om kampen te begeleiden, maar eerder als persoonlijke groei.

 

In het programma zit:

coaching, maaltijden, verzekering

2 weekends met overnachting in de tipi,

de mogelijkheid tot het begeleiden van een kamp mits positieve evaluatie