Individuele begeleiding volwassenen door Henk

Wanneer kan je een beroep doen op mij?

Soms kan er zich een probleem voordoen op één of meerdere terreinen van je leven. Dit probleem kan zich fysiek, emotioneel, psychisch of relationeel uiten.

Fysieke klachten zijn o.a. rug- , nek- en schouderklachten, hoofdpijn, migraine, spijsverteringsproblemen, tenniselleboog, exceem,… Deze fysieke klachten gaan heel vaak samen met psychisch-emotionele klachten, zoals depressie, angsten, weinig zelfvertrouwen, trauma, rouwprocessen, stress, burn-out,… Maar ook relatieproblemen vragen aandacht op zowel fysiek, emotioneel als psychisch vlak.

Voor alle bovenstaande ‘klachten’ kan je bij mij terecht, en werken we een individueel traject uit.

Wat houdt een begeleiding in?

Een begeleiding start met een oriënterend gesprek waarin we op zoek gaan naar de kern van het probleem. Van hieruit wordt het individueel traject uitgestippeld. Elke persoon die in begeleiding komt is uniek, dus elke begeleiding krijgt een uniek traject.

Je krijgt inzicht in je functioneren en we zoeken samen naar haalbare oplossingen.

Oefeningen en/of opdrachten worden met je meegegeven om hetgeen je leert, ook echt toe te passen in je dagelijks leven.

Methodiek

De kracht van de begeleiding zit in de integratie van verschillende werkbare technieken die ik in de loop der jaren geleerd en toegepast heb. De meeste technieken hebben een lichaamsgericht fundament.

Shiatsu (of vingerdruk) is voor mij een fundament om je lichaam te lezen. Deze lichamelijke behandeling geeft een andere kijk op je problemen. Bepaalde organen werken te veel en andere te weinig.   Dit brengt een onbalans in je lichaam. Veel fysieke klachten kunnen met Shiatsu-technieken terug in balans gebracht worden, waardoor de klacht verdwijnt. Je lichaam heeft een hele grote zelfgenezingskracht.

Verbale en non-verbale technieken uit ademwerk, opstellingen, gesprekstherapie worden gebruikt om je bewust te maken van bepaalde patronen in je leven. Deze patronen bepalen je functioneren en kunnen we aanpakken en veranderen.

De verbale technieken zorgen ervoor dat je inzicht krijgt in je dagelijks functioneren, de non-verbale technieken zorgen ervoor dat die inzichten dieper kunnen doordringen en het fundament kunnen vormen voor een nieuw functioneren.

Alle denkkaders zijn gericht op een dieper inzicht in je situatie.

Oefeningen en opdrachten worden meegegeven om zelf thuis te kunnen verder groeien.

Praktisch

Een sessie duurt ongeveer een uur en kost €60.

Afspraken kunnen gemaakt worden op 0496510532.

De praktijk, een zelfgebouwde ecologische strobalen ruimte in onze tuin, ligt vlakbij afrit Oostkamp op de E40 en vlakbij Brugge. Ze is vlot bereikbaar met openbaar vervoer, ligt op 5 minuten wandelen van bushalte en treinstation Oostkamp.