Individuele begeleiding volwassenen door Henk

Wanneer kan je een beroep doen op mij?

Soms kan er zich een probleem voordoen op één of meerdere terreinen van je leven. Dit probleem kan zich fysiek, emotioneel, psychisch of relationeel uiten.

Fysieke klachten zijn o.a. rug- , nek- en schouderklachten, hoofdpijn, migraine, spijsverteringsproblemen, tenniselleboog, exceem,… Deze fysieke klachten gaan heel vaak samen met psychisch-emotionele klachten, zoals depressie, angsten, weinig zelfvertrouwen, trauma, rouwprocessen, stress, burn-out,… Maar ook relatieproblemen vragen aandacht op zowel fysiek, emotioneel als psychisch vlak.

Voor alle bovenstaande ‘klachten’ kan je bij mij terecht, en werken we een individueel traject uit.

Wat houdt een begeleiding in?

Een begeleiding start met een oriënterend gesprek waarin we op zoek gaan naar de kern van het probleem. Van hieruit wordt het individueel traject uitgestippeld. Elke persoon die in begeleiding komt is uniek, dus elke begeleiding krijgt een uniek traject.

Je krijgt inzicht in je functioneren en we zoeken samen naar haalbare oplossingen.

Oefeningen en/of opdrachten worden met je meegegeven om hetgeen je leert, ook echt toe te passen in je dagelijks leven.

Methodiek

De kracht van de begeleiding zit in de integratie van verschillende werkbare technieken die ik in de loop der jaren geleerd en toegepast heb. De meeste technieken hebben een lichaamsgericht fundament.

Verbale en non-verbale technieken uit ademwerk, opstellingen, gesprekstherapie worden gebruikt om je bewust te maken van bepaalde patronen in je leven. Deze patronen bepalen je functioneren en kunnen we aanpakken en veranderen.

De verbale technieken zorgen ervoor dat je inzicht krijgt in je dagelijks functioneren, de non-verbale technieken zorgen ervoor dat die inzichten dieper kunnen doordringen en het fundament kunnen vormen voor een nieuw functioneren.

Alle denkkaders zijn gericht op een dieper inzicht en verandering in je situatie.

Oefeningen en opdrachten worden meegegeven om zelf thuis te kunnen verder groeien.

Praktisch

Tarief sessie 1 uur:  €70.

Een gedeeltelijke terugbetaling is mogelijk via het ziekenfonds.

Afspraken kunnen gemaakt worden op 0496510532.

Locatie

De praktijk van Henk bevindt zich in ons privébos in Merkemveld Zedelgem.

Kom je met de auto, rij dan naar Merkemveldweg 15 en plaatst je wagen op de parking van De Hopper. Van daar wandel je nog 5 min naar ons terrein. Je kan daarvoor de wegmarkering ‘Hejoka’ volgen: via de Hogedreef altijd rechtdoor tot aan de kruising met de Mottedreef. Ingang langs het kleine poortje.