Moeder en dochter

We verblijven twee dagen in de natuur met een groep dochters en moeders.

Heerlijk back to basics, in de zachte bedding van het bos en bij de warmte van het vuur. We laten de klok los en hoeven niet bezig te zijn met dagelijkse beslommeringen. Hierdoor komen we aan in het moment, kunnen we zakken in ons lichaam en onze flow terugvinden.

Via activiteiten, verhalen en deelcirkels geven we kennis, ervaringen en wijsheid door aan onze dochters. Zo verwelkomen we hen in de cirkel van vrouwen en laten we hen kennismaken met het zusterschap. We doen zelf inspiratie op bij mekaar, bij het vuur en in de natuur.

Er is ruimte voor eigen inbreng vanuit individuele noden en verlangens. We zullen ook vooral (samen) ZIJN.

Voor de meisjes is dit een ontzettend mooi geschenk om alle mogelijke aspecten van het vrouw-zijn voorgeleefd te krijgen, door oudere meisjes en mama’s.

Voor de mama’s is dit een unieke kans om zorg te (leren) delen, om zich te laten dragen en steunen, om herop te laden, om even stil te staan en contact te maken met je opgroeiende dochter in al haar kwaliteiten.

Het samenbrengen van meisjes met hun moeder in de bedding van de natuur zorgt voor een natuurlijke harmonie in de relatie.

Wat ?

– back to nature – terug naar de basis

– gezonde buitenlucht en weg uit de hectiek van het dagelijks leven

– vertragen

– slapen of waken bij het vuur

– overnachten in de tipi bij het vuur

– dragen en gedragen worden

– spelen

– hout sprokkelen en zagen

– creatief samen zijn

– moedercirkel – meisjescirkel – verhalen delen en mekaar inspireren

– verwennen

– heerlijk verse en natuurlijke maaltijden

– mekaar echt zien en echt gezien worden

Voor wie?

Voor meisjes vanaf 9 jaar tot 15 jaar en hun moeder of vrouwelijke steunfiguur

Begeleiding

Het weekend wordt gedragen door Agnes Eising (NL-Maanbloem) en Leen De Vuyst (Hejoka).

Agnes is onze Nederlandse collega in het Rites of passage werk en is eveneens gevormd door Arne Rubenstein (AUS). Met ha

ar enthousiasme, hartelijkheid en wijsheid weet ze

een veilige plek te creëren waarin meisjes en vrouwen kunnen verbinden met zichzelf en met mekaar. Agnes zal de meisjes op sleeptouw nemen. Leen zal vanuit haar ervaring met het begeleiden van vrouwen een zachte bedding creëren waarin de moeders kunnen landen en verbinden.

Nieuwe data

Momenteel is er geen moeder-dochter-weekend gepland. Je kan er wel voor kiezen om samen met je dochter(s) in het bos te komen verblijven onder de formule Time-in the woods. Scroll verder voor de mogelijkheden in het voorjaar en de zomer van 2022.