Rites of passage Leadershiptraining level1

Leadership Training: The Rites of Passage Framework - Level 1
Leiderschapstraining Overgangsrites - niveau 1

met Dr Arne Rubinstein (AUS)

LEVEL 1

Deze unieke training van drie dagen is bedoeld voor iedereen die overgangsrituelen (Rites of Passage) zelf wil ontwikkelen en faciliteren.

Overgangsmomenten zijn een noodzakelijk onderdeel in de levensloop van elke mens. Iedereen, jong of oud, met gelijk welke achtergrond, geloofsovertuiging of levensvisie, komt op momenten in zijn leven waar hij uitgedaagd wordt om te groeien naar een nieuwe levensfase.

Deze training heeft tot doel meesterlijke facilitators te creëren die mensen en groepen kunnen begeleiden in deze groeimomenten.

Het is een intensieve en levensveranderende training waarin elk moment benut wordt.

Programma

De training legt het model en de methodologie van het Rites of Passage Framework en de theorie achter transformatie uit. Via gerichte oefeningen en door het unieke leiderschap van Arne ontwikkel je vaardigheden, de juiste houding en het vertrouwen die nodig zijn om anderen te inspireren en te begeleiden bij de overgang van de ene levensfase naar de volgende.

Locatie

We werken in en met de natuur op een geweldige plek in Nederland – Gennep.

Voor wie?

Voor iedereen die zich wil verdiepen in overgangsmomenten in het leven, voor zichzelf of voor anderen. Het kader is toepasbaar op zowel jongens/mannen als meisjes/vrouwen.

Deze leiderschapstraining wordt vaak bijgewoond door leerkrachten, opvoeders, coaches, maatschappelijk werkers, psychologen, therapeuten en ouders.  Ook als je geen ambitie hebt om dit werk uit te dragen, ben je meer dan welkom. De ervaring die je opdoet, pas je toe in je eigen leven en dat van je naasten.

Wat bereik je met deze training?

  • Je leert de stappen van het Rite of Passage-werk begrijpen en toepassen
  • Je ervaart de stappen van een Rite of Passage zelf
  • Je ervaart de staat van ‘liminal space’ en leert dit te creëren in groepen
  • Je wordt je meer bewust van waar je een Rite of Passage nuttig kunt gebruiken in je werkomgeving en leert er je eigen vorm in te ontwerpen
  • Je maakt zowel persoonlijk als professioneel contact met andere deelnemers
  • Je wordt opgenomen in het Rite of passage wereldwijd netwerk, ondersteund door Arne Rubinstein

Taal

De training wordt in het Engels gegeven. Een basiskennis Engels is voldoende. Neem contact met ons op als je twijfelt of vragen hebt hierover.

Data

Level1: vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni 2024

Kostprijs

€927 BTW inclusief

Inschrijven level1

Ritesofpassage.nl

Wie is Arne Rubinstein?

De training wordt geleid door Dr. Arts Arne Rubinstein, de oprichter en CEO van The Rites of Passage Institute in Australië.

Dr. Arne Rubinstein is een internationaal erkende expert op het gebied van overgangsrituelen en de ontwikkeling van adolescenten. Hij leidt al meer dan 20 jaar Rite of Passage-programma’s voor tieners en geeft geavanceerde leiderschapstrainingen in Australië en internationaal. Zijn kampen, leiderschapstrainingen en seminars zijn bijgewoond door meer dan 150.000 mensen in meer dan 10 landen en maken nu deel uit van meer dan 50 scholen in Australië.

Hij is arts en specialiseerde zich eerst in huisartsgeneeskunde. Hij werkte vervolgens 15 jaar als spoedarts totdat hij zijn praktijk verkocht om fulltime te werken aan het creëren van Rites of Passage voor jongeren.

In augustus 2018 steunde hij de Butchulla Aboriginal People in Queensland om de eerste Butchulla Rite of Passage voor Butchulla-jongens in meer dan 150 jaar te creëren. In september 2018 leidde hij Rites of Passage-leiderschapstrainingen in Nederland en Europa en nam hij de leiding bij de European Men’s Gathering met meer dan 22 vertegenwoordigde landen.

Dr. Rubinstein is de auteur van de bestseller The Making of Men en heeft meerdere prijzen gewonnen voor zijn werk, waaronder een nominatie in 2008 voor Australiër van het jaar voor zijn baanbrekende werk met jongeren. Hij biedt antwoorden en reikt hulpmiddelen aan om een ​​generatie van jonge mannen en vrouwen te ondersteunen naar een gelukkig en gemotiveerd leven.

Zijn overweldigend domein in Byron Bay, New South Wales, is omgevormd tot een werkplaats en een trainingsfaciliteit voor leiderschap waar mensen van over de hele wereld komen om deel te nemen aan programma’s en kampen.

Hij heeft bijna 30 jaar Rite of passage-programma’s voor tieners geleid en biedt geavanceerde in Australie en de rest van de wereld. Zijn kampen, leiderschapstrainingen en seminars zijn bijgewoond door meer dan 350000 mensen over 25 landen. https://ritesofpassageinstitute.org

Dr. Arne is de trotse vader van twee geweldige volwassen mannen en een mentor voor vele anderen.